Επιστολή Ενημέρωσης Συνεταίρων

Αγαπητοί Συνεταίροι/ες,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου, που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 27ης Ιουνίου 2018 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  Ονοματεπώνυμο E-mail
Πρόεδρος Μάνος Παπαντωνάκης papadonman@yahoo.gr
Αντιπρόεδρος Μηνάς Βιδάκης minasvidakis@gmail.com
Γραμματέας Παναγιώτης Γαλάτης galatisp@gmail.com
Ταμίας Βασιλάκης Ιωάννης yiannisvasilakis@yahoo.gr
Μέλος Νίκος Χουρδάκης hurdakis@gmail.com

Παρακαλούμε θερμά όσους συνεταίρους δεν έχουν προσκομίσει στο Δ.Σ. αντίγραφο του συμβολαίου που αφορά στην κτήση του οικοπέδου να το κάνουν, ώστε να ενημερωθεί η καρτέλα τους και ταυτόχρονα το μητρώο μελών. Επίσης, όσοι προχωρούν σε πώληση του οικοπέδου τους, να ενημερώνουν το Δ.Σ. για τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη.

Στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης της επικοινωνίας μας και του περιορισμού των δαπανών του Συνεταιρισμού, παρακαλούμε τα μέλη του Συνεταιρισμού που έχουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail) να μας ενημερώσουν σχετικά αποστέλλοντας μήνυμα στο vrachokhpos@gmail.com. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από την ηλεκτρονική σελίδα του Συνεταιρισμού (www.vrachokipos.gr) όπου θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις και οι ενημερώσεις που αφορούν το Συνεταιρισμό μας. Για την ποιο άμεση ενημέρωση, προτείνουμε και τη χρήση του γκρουπ που έχει φτιαχτεί στο Facebook (facebook.com/groups/vrachokipos) και στο οποίο συμμετέχουν προς το παρόν μόνο Συνέταιροι και τα μέλη της οικογενείας τους.

Μία έκτακτη και σημαντική ενημέρωση αποτελεί το θέμα με τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον και τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός της βλάστησης από τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται εντός οικισμού και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όριά του.

Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση άρνησης ή αδιαφορίας, θα κινηθούν οι διαδικασίες – κυρώσεις που προβλέπει:

1.Η Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/2012), άρθρο 1

2.Ο Ν. 3852/2010, άρθρο 94, παράγραφος 1, περίπτωση 26

3.Ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 433 περί «Παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά»

Αναλυτικά το άρθρο 1 της πυροσβεστικής διάταξης 4/2012 προβλέπει:

  1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
  1. Στους χώρους που αναφέρονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

 

Καλούμε τους Συνεταίρους, έστω και καθυστερημένα, στη συμμόρφωση με τις παραπάνω διατάξεις.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, αποφασίσαμε ως Δ.Σ. να καταθέσουμε το ποσό των 444 ευρώ (συμβολικά 1 ευρώ για κάθε συνέταιρο), σε τραπεζικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών, που υπάρχει για αυτή τη περίσταση.

Τέλος, μετά από επικοινωνία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, προγραμματίστηκε στις 10/8/2018 και ώρα 19:00, ανοικτή συνάντηση όσων κατοίκων επιθυμούν, με σκοπό τον διάλογο για την καταγραφή προτάσεων ολοκλήρωσης κατασκευής της εκκλησίας.

Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • Ζημιές δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ.: 2897032407
  • Ζητήματα καθαριότητας στην αρμόδια αντιδημαρχία: 2897340225
  • Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τηλεφωνικό κέντρο: 2897340000

Σημειώνουμε ότι η παρούσα επιστολή θα διανεμηθεί και στους κατοίκους του Βραχόκηπου, καθώς περιλαμβάνει θέματα που τους απασχολούν.